Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Чизбургери с рокфор

Чизбургери с рокфор

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Чизбургери с рокфор1 / 2
17/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • питки - 4 бр. със сусам
  • телешко месо - 400 г
  • рокфор - 200 г сирене
  • червено вино - ½ ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • магданоз - 2 с.л. (нарязан)
  • кетчуп - 4 с.л.
  • кисели краставички - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 главичка
  • маруля - 4 листа зелена салата
  • черен пипер - ½ ч.л. млян
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на ситно, залива се с виното, покрива се с капак и се оставя за 1 час в хладилника. Отцежда се от виното.

Месото и лукът се смилат 2 пъти, добавя се солта, черният пипер, магданозът и от каймата се правят 4 големи кюфтета. Сплескват се леко и се запържват в мазнина до готовност.

Малко преди да са готови, се поръсват с натрошения рокфор. Краставичките се режат на две по дължина. Питките се разрязват на две.

Долната част се маже с кетчуп, отгоре се слагат кюфтетата, върху тях се слага по половинка краставичка, кръгче домати и лук. Покрива се с листо от салата и с останалите половинки питки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: