Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Имамбаялдъ в буркани

Имамбаялдъ в буркани

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Имамбаялдъ в буркани1 / 2
02/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
300 мин.
Порции
14 буркана
"Ако правилно ги стерилизирате, през цялата година ще си имате под ръка от любимото имамбаялдъ"

Необходими Продукти

  • домати - 5 кг
  • патладжани - 12 кг
  • лук - 2 кг
  • сол - 150 г
  • олио - 1.3 л
  • чесън - 200 г
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните и ги обелете. Нарежете ги по дължина на правилни резени, посолете ги и ги оставете в наклонен съд, за да се отцедят.

След около час ги измийте, подсушете и запържете до златисто във врящо олио. Оставете ги да изстинат. Нарежете лука на кръгчета. Изпържете и него до златисто, оставете да се охлади. Обелете доматите и ги настържете на едро ренде.

Обелете чесъна, нарежете на ситно магданоза. Сипете олио в тавичка и изсипете настърганите домати. Пържете, докато обемът им намалее наполовина. Тогава добавете солта и изпържения лук. Пържете още около 15 минути и най-накрая прибавете магданоза.

Във всеки буркан слагайте по няколко скилидки чесън и малко сос, след това патладжани и редувайте така до напълване на бурканите. Запечатайте и стерилизирайте 60 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: