Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Тиквички по унгарски

Тиквички по унгарски

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3212k
Тиквички по унгарски1 / 2
21/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 - 3 бр. по - големи
  • сол
  • оцет - 100 мл
  • лук - 1 глава
  • масло - 30 г
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • копър - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичките, нарежете ги на по-големи ивици. Посолете и ги залейте с оцет за 15 минути.

Нарежете лука ситно, запържете го в маслото и разбъркайте с брашното. Добавете тиквичките към запръжката, позапържете ги и долейте бавно прясното мляко, като разбърквате.

Добавете скълцан копър и варете ястието, докато се сгъсти.

Може да поднесете тиквичките по унгарски с ястия с яйца, кашкавал пане, пържени филийки или пък кюфтета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: