Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско с кисело зеле в гювеч по шопски

Свинско с кисело зеле в гювеч по шопски

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Свинско с кисело зеле в гювеч по шопски1 / 2
28/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Вижте как се приготвя класиката Свинско с кисело зеле, но по шопски - вкусотия страхотна"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 750 г
  • кисело зеле - 2 кг
  • мас - 100 г
  • лук - 100 г
  • люти чушки - 2 - 3 бр.
  • червен пипер - 10 г
  • зелев сок - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на средно големи парчета и ги поръсете с половината червен пипер. Нарежете зелето на ивички.

В гювеч наредете последователно зелето и месото, а най-отгоре сложете пиперките.

Поръсете с останалия червен пипер, полейте с разтопената мас, зелевия сок и малко топла вода.

Покрийте всичко с 2-3 зелеви листа и задушете в умерена фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: