Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Пирог»Руски ванилов пирог с орехи

Руски ванилов пирог с орехи

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Руски ванилов пирог с орехи1 / 2
20/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8-10
"Днес искаме да поговорим за руските десерти и по-точно за този уникален пирог, който е сред любимите ни"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • захар - 60 г
  • масло - 125 г
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 3 бр.
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • за крема
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • захар - 100 г
  • сол - 1 щипка
  • нишесте - 3 с.л.
  • масло - 100 г
  • за украса
  • масло - 125 г
  • захар - 100 г
  • орехи - 200 г
  • шоколад - 50 г
  • пудра захар - 1 с.л.
  • масло - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се тестото, като се смесват захарта, маслото, яйцето, ванилията и всичко се разбърква. Добавя се пресятото брашно с бакпулвера. Тестото се оставя в хладилника за 1 час. Слага се в тава и се оформят стенички.

Пече се 15 минути на 180 градуса и се оставя да се охлади. Приготвя се крем, като млякото се кипва. Смесват се яйцата с ванилията, захарта, нишестето и солта. Една трета от горещото мляко се излива в яйчената смес.

Разбърква се добре и се връща при останалото мляко. Загрява се на среден огън при непрекъснато бъркане до кипване. След 2 минути се сваля от котлона. След 10 минути се добавя разтопеното масло и кремът се излива върху тестото.

Оставя се да се охлади напълно. Приготвя се украсата, като маслото се разтопява, добавя се захарта и се карамелизира. Добавят се орехите и се запържват в карамела. Разпределя се върху крема.

Шоколадът се разтопява на водна баня. Пирогът се украсява с капки разтопен шоколад и се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: