Коледен пудинг

25/12/2012
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф444
"Разкошен коледен пудинг, който обещава да вдигне градусите на настроението "
Приготвяне25 мин.
Готвене240 мин.
Общо265 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 057
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • какао - 1 - 2 с.л., по желание
  • карамфил - 1 щипка счукан
  • бахар - 1 щипка счукан
  • сол - 1 щипка
  • масло - 3/4 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • стафиди - 500 г сушени плодове: стафиди, кайсии, + захаросана портокалова и лимонова кора
  • яйца - 2 броя
  • галета - 2/3 ч.ч.
  • бренди - 2 - 4 с.л.
  • масло - 3 с.л. за соса
  • захар - 3/4 ч.ч. пудра за соса
  • бренди - 3 с.л., може ром или ликьор, за соса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първите сухи продукти се разбъркват, а останалите продукти се разбъркват добре в отделна купа. След това двете купи се смесват и се бъркат, докато сместа стане мека и еднородна.

Пудинговата смес се слага в дълбока намазнена с масло купа, така че да не я запълва до горе. Купата се покрива с фолио, като се нагъва в средата, за да може да има място за набъбналия пудинг.

Купата се слага на водна баня, така че водата да достига до 2/3 от височината на купата. Пудингът се вари 4 часа, като от време на време се добавя още гореща вода, за да не загори.

Пудингът се сервира със сос, приготвен от разтопеното на котлон масло, смесено със захар и бренди.
подобни рецепти тук

5 6
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар