Заек с бекон на фурна

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Заек с бекон на фурна1 / 2
06/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • вода - 500 мл
  • оцет - 200 мл
  • бекон - 100 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • масло
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте заека и го нарежете на порции. Сложете го в по-дълбок съд и го залейте със смес от вода и оцет. Оставете го да се кисне 3-4 часа, извадете го и отстранете ципата.

Направете разрези с остър нож и го шпиковайте с нарязания на ивици бекон. Посолете, поръсете с черен пипер и намажете обилно с масло.

Печете заека в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути, след което залейте с киселото мляко и допечете на слаб огън. Поднесете с гарнитура от задушени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: