Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофен пудинг с мляно месо

Картофен пудинг с мляно месо

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Картофен пудинг с мляно месо1 / 2
22/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • картофи - 600 г пресни
  • извара - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 100 г червени
  • гъби - 50 г печурки
  • кайма - 300 г
  • домати - 2 с.л. пюре
  • черен пипер
  • сол
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите до готовност в подсолена вода, обелете ги и ги пасирайте. Добавете към тях изварата, объркайте и охладете сместа. След това прибавете яйцето, брашното и солта.

Нарежете на ситно зеленчуците, смесете ги с доматеното пюре и подправките. Разточете картофеното пюре върху предварително набрашнена кърпа. Отгоре разстелете равномерно плънката, след което внимателно завийте на руло.

Прехвърлете в предварително намазнена тава и печете около 45 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Малко преди паят да стане готов, може да го поръсите с настърган кашкавал и да го запечете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
А за какво е каймата? Зеленчуците с доматите и подправките сурови ли ги слагаме върху пюрето?
29.11.2023 11:16