Класически миш-маш

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5018k
09/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Имаме удоволствието да ви представим една от най-обичаните ти приготвяни рецепти у нас, който всички сме хапвали и хапваме с удоволствие - миш-маш"

Необходими Продукти

  • чушки - 2 кг
  • домати - 1 кг
  • лук - 500 г
  • сирене - 500 г
  • яйца - 15 бр.
  • олио - 200 - 300 мл
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от семки и дръжки, изпечете ги, задушете и ги обелете. Попарете доматите във вряла вода за малко и ги обелете след това.

Нарежете кромида на филийки и го задушете в сгорещено олио, след 10-15 минути добавете нарязаните по-едро чушки, а след още 5-10 минути сипете и нарязаните едро домати.

Когато ястието остане само на мазнина, добавете разбитите яйца. Объркайте и поръсете с натрошено сирене. Финално овкусете миш-маша с нарязан магданоз, а по желание посолете и поръсете малко черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Людмила
Людмила
Естествено продуктите зависят от членовете на домакинството. Но такава вкусотия и с вашите количества няма как да остане неизядена.
29.08.2022 00:09
Людмила
Людмила
Това е класически миш маш!
29.08.2022 00:07
1
Анонимен
Анонимен
За колко души е тази рецепта? Голям пропуск!
28.08.2022 20:44
2
2
Миглена
Миглена
Направих я ,разбира се с по малко количество от тези на описанието и стана ПРЕКРАСНО !
МНОГО Благодаря!
08.02.2019 22:28
1
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
Бързо и вкусно ястие, разбира се го приготвям в по-малко количество от дадената рецепта !
01.11.2016 14:07
4
1
Dantes Iliev
Dantes Iliev
ТОВА ЗА ЕДИН ВЗВОД ЛИ Е
27.08.2016 20:44
20
3
Добринка Петкова
Добринка Петкова
Любимото ми лятно ястие!Понякога го приготвям и през зимата с консервирани домати и чушки.
26.01.2016 14:47
8
1