Варена царска туршия

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5018k
Варена царска туршия1 / 5
20/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
28 мин.
Порции
1
"Царска туршия, но варена - идеалното мезе за зимата!"

Необходими Продукти

  • карфиол
  • камби
  • моркови
  • целина
  • черен пипер - 5 зърна
  • оцет - 60 мл
  • олио - 1 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • дафинов лист - 1/3 бр.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте зеленчуците, разделете карфиола на на розички, морковите нарежете на колелца, камбите се нарязват на 4, а целината – на ивички.

Поставете в бурканите от всички зеленчуци в желани пропорции. Добавете солта, олиото, захарта, чесъна, черния пипер, дафиновия лист, ситно нарязания магданоз и листа целина.

Долейте бурканите с вода, затворете с капачки и стерилизирайте за 8 минути от момента на кипване на водата.

Посочените подправки са за 1 буркан с вместимост 800 мл.

Вашата царска туршия е готова!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
А оцет няма ли?
04.10.2023 22:48
2
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Оценка кога се слага и колко.
23.09.2023 10:59
1
1