Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Страчатела - супа от грис

Страчатела - супа от грис

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Страчатела - супа от грис1 / 2
04/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • грис - 90 г
  • сирене - 90 гр., настъргано
  • бульон - 1 1/2 литра месен
  • сол - на вкус
  • индийско орехче - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме яйцата с гриса, настърганото сирене, добавяме 1 черпак топъл бульон и овкусяваме с подправките.

Останалият бульон слагаме да заври и към него прибавяме сместа с гриса.

Разбъркваме енергично с тел, за да не се пресече яйцето.

Оставяме супата да ври още 5 мин. на слаб огън, като продължаваме да разбъркваме непрекъснато.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: