Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Крем супа с грис

Крем супа с грис

Крем супа с грис
Снимка: Таня Арабаджийска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Бърза и много вкусно супичка, която нямаме търпение да опитате и оцените"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр. големи
  • грис - 2 с.л.
  • масло - 30 г
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • За крутоните
  • хляб - 2 филии
  • олио
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите, нарязваме ги на дребно и ги сваряваме в подсолена вода (около 4 ч.ч.). След като се сварят се изваждат от водата и се намачкват на пюре.

Във водата, в която са се варили картофите, варим грисa около 5 минути при постоянно бъркане. Ако е необходимо добавяме още вода. След като се свари грисът добавяме и картофите.

В тиган стопяваме маслото, оцветяваме с червения пипер и изсипваме в супата. Застройваме с разбитото кисело мляко с яйце.

Филиите хляб намазваме с олио, поръсваме ги с чубрица, нарязваме ги на малки кубчета и запичаме във фурната. Крyтоните са готови и при сервиране добавяме от тях върху супата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: