Лесен черен кекс

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Лесен черен кекс1 / 2
08/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Не, не е прегорял, а черен и е много, много, много вкусен"

Необходими Продукти

  • брашно - 4 ч.ч. пълнозърнесто
  • захар - 2 ч.ч. кафява
  • яйца - 3 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • масло - 200 г краве
  • какао - 5 с.л.
  • конфитюр - 1 ч.ч. от боровинки или сини сливи
  • кисело мляко - около 2 ч.ч.
  • канела - 2 ч.л.
  • зехтин - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукваме яйцата и ги разбиваме със захарта. Добавяме затопленото масло, конфитюра, канелата и млякото, в което сме погасили содата. На тънки струи добавяме брашното и какаото.

Разбъркваме всичко, така че да се получи кашаво тесто. То се изсипва в намазнена тава или форма. Пече се на 180 градуса около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: