Начин на приготвяне
Искам първо да уточня, че по рецепта киселото мляко е 1 бурканче. Тъй като мляко в бурканчета вече май няма, съм писала 1 кофичка, като аз ползвах кофичка от 400 г.
Също така брашното бих посъветвала да се слага постепенно, за да не се окаже, че е прекалено.
Другото, което искам да споделя, е, че поради недостатъчно количество масло аз добавих в глазурата и белтъка, разбит на сняг. Може да се експериментира с глазурата.
И сега начина на приготвяне:
Смесваме всички продукти и изсипваме в тавичка достатъчно голяма, за да се получи не много дебел кекс.
Аз пекох на 180 градуса до готовност (проверявам с клечка).
След като се охлади кексът, го залях със сироп, приготвен от захар и вода при съотношение 1:1.
Глазурата се приготвя, като се разбие жълтъкът с пудрата захар, докато побелее и после се добавя размекнатото масло. С нея се покрива кексът.
Оставя се в хладилника да се охлади и след 2 часа вече е готов за хапване.
Коментари