Ламингтън

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Ламингтън1 / 2
04/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
80 мин.
Порции
30

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • сол - щипка
  • ванилия
  • за глазурата
  • прясно мляко - 200 мл
  • какао - 2 с.л. натурално
  • шоколад - 100г натурален начупен
  • масло - 80г
  • захар - 100г
  • кокосови стърготини - 40г за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта. Прибавят се олиото, млякото и се разбърква отново. Към брашното се добавят бакпулверът, солта и ванилията и се добавят към течната смес. Разбъркват се добре до получаване на гладко тесто.

Тестото се изсипва в тава, застлана с хартия за печене. Пече се в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 20-25 минути.

След като се извади, се оставя за 10 минути да се охлади леко в тавата и след това се разрязва на квадратчета - 3х3 см. Докато доизстива, се прави глазурата.

Смесва се всичко и се слага на котлона. Разбърква се, докато се образува гладък шоколадов топинг. Отстранява се от огъня и се оставя да се охлади.

Всяко парче се потапя с помощта на дървен шиш или вилица в глазурата и след това се овалва в кокосовите стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: