Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Пай с тиквички и сметана

Пай с тиквички и сметана

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Пай с тиквички и сметана
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
10/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Уникално вкусна запеканка с тиквички, сирене, яйца и сметана - ще си оближете пръстите гарантирано"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • сметана - 200 г заквасена
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • чесън - 1 стрък пресен
  • тиквички - 350 г настъргани и отцедени
  • тиквички - 1 бр. нарязана на колелца
  • сирене - 300 г
  • кашкавал - 250 г
  • олио - 50 мл
  • брашно - 130 г
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • копър
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със сметаната, олиото, брашното и бакпулвера.

Към сместа прибавете настърганите и отцедени от водата тиквички, лука, подправките, настърганото сирене и 150 г от кашкавала (настърган).

Получената смес изсипете в намаслена тавичка. Наредете отгоре колелца от нарязаната тиквичка.

Печете ястието на 200 градуса за 30-35 минути.

Поръсете соления пай с настърган кашкавал и върнете във фурната, за да се разтопи.

Може да изпечете сместа като индивидуални порции във формички за мъфини.

Паят с тиквички и сметана е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: