Свинска кавърма

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Свинска кавърма
Снимка: Добринка Петкова
1 / 7
16/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Истинска класика за ценители с месо, гъби и червено вино - едно от най-вкусните български ястия!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 - 700 г
  • гъби - 150 г
  • праз - 2 стръка
  • домати - 4 - 5 бр. от консерва
  • червено вино - 50 мл
  • подправки - за свинско
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото и го запържете. Прибавете нарязания праз и след 5 минути прибавете гъбите и доматите. Добавете подправките и налейте виното.

Разпределете кавърмата в гювечета и печете на 200градуса за 30минути или до готовност. Поръсете с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

vesela
vesela
Почти във всички рецепти се правят основни технологични грешки,например -посоляваме и овкусяваме със соев сос месото и го задушаваме.грешка,така месото остава твърдо, солта и соевия сос накрая .Какво забелязах ,да каварма с маслини,смешно българско ястие с маслини расли в пловдивско
19.04.2019 22:37
2
marcheva14
marcheva14
Снимката която е добавена към основната рецепта според мен не отговаря в никакъв случай. Това е снимка вероятно на зеле със свинско, но не и на кавърма! РАГ, може би си направила грешка със снимките. Поправи ги.
02.05.2017 11:40