Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Сушеница»Домашно филе с пушен привкус

Домашно филе с пушен привкус

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117483961k1
Домашно филе с пушен привкус
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 3
16/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг бонфиле
  • морска сол - 500 г
  • чесън - 10 г брашно
  • черен пипер - 10 г
  • кимион - 10 г млян
  • червен пипер - на вкус
  • червен пипер - 10 г пушен
  • чубрица - на вкус
  • риган - на вкус
  • подправки - 1 - 2 щ. за пържоли
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Премахваме мазнината от месото и го подравняваме, ако е нужно.

След това го прехвърляме в подходящ съд и го натъркваме щедро с морска сол. В този вид свинското трябва да остане поне едно денонощие.

После го поставяме във вода, подкислена с оцет, която трябва да го покрива.

Нека се кисне така поне половин час. След това плакнем месото и го покриваме със смес от указаните подправки.

Пробиваме месото и през него прекарваме връвчици. Окачваме го на достатъчно сухо и проветриво място. След десетина дни би трябвало да е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: