Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Сушеница»Домашно телешко филе, приготвено в зелев сок

Домашно телешко филе, приготвено в зелев сок

Домашно телешко филе, приготвено в зелев сок
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1
"Не търсете повече перфектното мезе, то е тук, при нас и вече втора чиния от него дегустираме"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 5 кг
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • зелева чорба - 3 - 4 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парчета, като отстраняваме всички ципи и мазнини.

В по-дълбок съд изсипваме зелевия сок и оставяме филетата да престоят така за три денонощия.

След като мине третия ден вадим и ги потапяме за 5-6 часа в чешмяна вода, като няколко пъти я сменяме.

В друг съд смесваме всички подправки, като преобладава най-много червеният пипер.

Хубаво овалваме телешкото от всичките му страни и го окачваме на проветриво място.

Имайте предвид, че телешкото месо съхне по-бързо от свинското и пилешкото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: