Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешко с ориз по китайски

Пилешко с ориз по китайски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
30/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г филе
  • кедрови ядки - 100 г
  • ориз - 300 г
  • захар - 1 ч.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • китайско зеле - 5 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се сварява в съотношение 1 към 4, като се капват няколко капки олио във водата за варене, за да не се слепват зрънцата.

Охлажда се. Лукът и чесънът се режат на ситно. Пилешкото филе се реже на тънки ивици. Чушките и китайското зеле се режат на тънки ивици.

В дълбок тиган се загрява олиото и се запържва за 30 секунди чесънът. След това се добавя лукът и се пържи още 1 минута. Добавят се кедровите ядки и захарта и се пържат 30 секунди.

Добавя се месото и се пържи още 2 минути. Добавя се черен пипер и нарязаната чушка и се пържат още 1 минута. Добавя се охладеният ориз и соевият сос.

Разбърква се с вилица, за да попие оризът от соса, котлонът се намалява на минимум и сместа се готви 4 минути. Сваля се от котлона, добавя се нарязаното китайско зеле, разбърква се и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
Едно от любимите ми ястия, само че аз добавих и микс от замразени зеленчуци (грах,моркови и царевица) Опитайте става много вкусно :)))
05.06.2016 15:11