Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Ароматна каша от челядинки

Ароматна каша от челядинки

Татьяна БаловаТатьяна Балова
Новак
110347629
Ароматна каша от челядинки
Снимка: Анонимен
1 / 4
30/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3-4
"Който ходи за гъби в гората - вкусна каша от челядинки ще хапне"

Необходими Продукти

  • гъби - 250 г сурови челядинки
  • брашно - 5 с.л.
  • черен пипер - няколко зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • вода - 600 мл
  • сол
  • масло - 1 бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Челядинките се почистват, махат им се дръжките и гугличките. Сваряват за ½ час във водата заедно със солта, черния пипер и дафиновия лист.

Брашното се размива с малко вода на каша, тенджерата се дръпва от огъня, брашнената каша се налива чрез разбъркване в бульона с гъбите и се връща да поври на тих огън, докато заври и се сгъсти.

През това време е добре да се бърка. Накрая се слага бучката масло, всичко се разбърква отново и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: