Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Черешов пай с канела

Черешов пай с канела

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Черешов пай с канела1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • череши - 500 г
  • масло - 150 г
  • брашно - 250 г
  • яйца - 1 бр.
  • пудра захар - 60 г
  • галета - 1 супена лъжица
  • захар - 2 супени лъжици кристална
  • канела - 1 чаена лъжичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към брашното се прибавя нарязаното на парченца масло,

яйцето и захарта. Замесва се тесто, което се разделя на две

части.

От тях се разточват кори. Едната се разстила в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка. Отгоре се нареждат изчистените от костилките череши, оваляни в смес от галетата, кристалната захар и канелата.

Пълнежът се покрива с втората кора, която се набожда на няколко места с вилица. Краищата на двете кори се защипват. Питата се пече в умерена фурна. Докато е още топла, се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: