Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пай с круши и ром

Пай с круши и ром

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Пай с круши и ром1 / 2
30/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Вкусен пай с нежен вкус и приятен аромат"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • захар - ½ ч.ч.
  • жълтъци - 1 бр.
  • За пълнежа
  • крема сирене - 1 пакетче (125 г)
  • сметана - 100 г
  • захар - 150 г
  • компот от круши - 1 буркан (500 г)
  • ром - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавя се жълтъкът и малко по малко се сипва брашното. Омесва се тесто, което се разстила в намазана с масло и поръсена с брашно кръгла тавичка.

Краищата на тестото леко се повдигат по стените, а дъното се набожда с вилица.

Блатът се изпича в умерена фурна до порозовяване.

Приготвя се кремът. Сметаната се разбива с крема сиренето, половината от захарта и рома.

Крушите се отцеждат, а сокът от компота се смесва с останалата захар и се вари 5‐10 минути.

Кремът се разстила върху изстиналия блат. Отгоре ветрилообразно се нареждат крушите.

Накрая паят се залива с охладения сироп.

Паят с круши и ром е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: