Катмички-душички

11/02/2016
"Тези пухкави домашни катмички душички са определено наслада за душата, а и името не е случайно "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 595
  • Преглеждания за месеца459
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 7 г суха
  • прясно мляко - 1 ч.ч
  • вода - 1 ч.ч
  • масло - 50 г краве
  • брашно - до гъсто тесто като боза
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете млякото и разтворете маята в него заедно със захарта. Разбийте яйцата, добавете водата и млякото с маята, щипка сол.

Започнете да слагате брашно до получаване на смес с гъстотата на боза. Оставете сместа на топло, покрита с фолио или кърпа докато увеличи обема си - около час.

Загрейте сач или тиган и с черпак гребвайте от сместа и я разлейте в сача, разнесете я по дъното и пържете до получаване на дупчици по повърхността на катмата. Обърнете и от другата страна.

Ако използвате сач е необходимо преди всяка катма да се маже с масло, ако ползвате тефлонов тиган това не е необходимо.

Всяка готова катма се маже с разтопено масло и се гарнира пожелание в моя случай - с двуцветен какаов крем.

От тази смес на мен ми излязоха 20 бр.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Още от категориите