Начин на приготвяне
Смесвате първо водата с млякото, добавяте захарта и маята, както и 4 с.л. от брашното. Оставяте на топло, докато сместа удвои обема си, след това добавяте останалите продукти към активираната мая и замесвате меко тесто. Тестото се поставя в подходящ намаслен съд или найлон да втасва 90 минути.
Втасалото тесто се разделя на 16 еднакви топчета, всяко топче се оформя с намазнени ръце и се поставя в тава. По желание в центъра на тестените топчета може да добавите по малко сирене или кашкавал.
Оставете топчетата да починат 30 минути, намажете с малко яйце (не използвайте цяло) и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-35 минути.
Докато са още горещи, намажете хлебчетата със смес от пресования чесън и разтопеното масло.
Хапвайте чеснови хлебчета и със здраве.
По рецепта на Kristina Hristova Tabakova.