Гъби с ориз и заливка

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Помощник Готвач
1528522331k2
Гъби с ориз и заливка
Снимка: Valentina Psaltirova
1 / 2
11/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Днес имаме една лека и вкусна запеканка, която е истинска наслада за душата"

Необходими Продукти

  • печурки - 750 г
  • ориз - 1 купа
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • олио
  • вода - 3 купи
  • За заливката
  • кисело мляко - кофичка от 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се запържват лукът и морковът, добавят се нарязаните на кубчета гъби. Пържат се, докато се изпари водата, която гъбите пускат. Посоляват се. В отделен тиган се запържва оризът.

Продуктите от двата тигана се изсипват в тава, долива се горещата вода и тавата се слага в предварително нагрята до 230 градуса фурна.

След като оризът поеме водата и се свари, се изважда тавата и се залива с приготвената заливка от яйца, мляко и брашно. Връща се във фурната да се запече заливката само отгоре, като се внимава да не загори.

Сервира се горещо. По желание всеки може да си добавя черен пипер. Не на всеки стомахът му е здрав и затова избягвам да го слагам в ястието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Всеки може да си добавя от себе си нови продукти или начини на приготвяне. В това се крие красотата на този сайт.
12.02.2016 08:59
2
1
Стейси
Стейси
Звучи много вкусно. Ще го пробвам, без да запържвам ориза и с маслинки. Вече си го представям, мммм :)
12.02.2016 02:13
1