Панирана сланина

27/05/2011
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 515
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете предварително охладената сланина на парчета с дебелина около половин см. Отделете белтъците от жълтъците и разбийте белтъците на сняг с щипка сол. Смесете жълтъците с прясното мляко и брашното до получаване на гъста каша.

Объркайте белтъците внимателно в нея. Загрейте мазнина в тиган, оваляйте всяко парче сланина в брашно и след това в панировката и сложете да се изпържи равномерно.

Отцедете панираната сланина върху кухненска хартия. Поднесете с гарнитура от зеленчуци.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ицо
Ицо
21.03.2014 15:21
Е такова нещо не съм ял досега!!!
Направо ме разби - някой да сподели как се е получило моля!
0
0
аз
аз
20.03.2014 15:05
Ауу... Аз че ям нездравословно - ям, но това би във всички класации
П.с. може да си топите панираната сланина в майонеза и да залеете с останалата мазнина от пърженето.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв