Супа от домашно пиле

NEVINEVI
Помощник Готвач
1629965321k3
Супа от домашно пиле
Снимка: Veselina
1 / 3
28/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Вкусна и сгряваща пилешка супа за душата..."

Необходими Продукти

  • дреболии - от едно пиле (дроб, воденичка, сърце, шия и крилцата)
  • картофи - 200 г
  • моркови - 100 г
  • лук - 100 г
  • фиде - 50 г
  • олио - 4 с.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова пикантина
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • За застройката
  • кисело мляко - 200 г
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Налейте в тенджера 2-3 литра вода и сложете на котлона да заври. Добавете нарязаните на ситно дреболии и разполовените крилца.

След като се сварят прибавете ситно нарязаните зеленчуци, добавете олио, сол и пикантината.

Варете до омекване на зеленчуците. След това добавете фидето и варете още 5-10 минути. Застройте супата с разбитото в киселото мляко яйца.

Овкусете пилешката супа с черен пипер и чубрица. Поднесете със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Vasileva
Yordanka Vasileva
Майка ми , редовно колеше пиле , когато и ходехме на гости. Освен останалото , обезателно приготвяше супа но аз не знам защо но изобщо не я харесвах. А сега когато я харесвам , няма от къде да си я взема , за съжаление.
13.08.2023 20:01
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Да купеното е надуто със какво ли не. Добре че си гледаме в двора.И на цвят и на мирис е друго.
29.02.2016 10:18
NEVI
NEVI
супата е задължителна в моето семейство относно вкуса домашното си е най хубаво аз не купувам пилешко направо ме е страх до го давам на децата за това си ги отглеждаме сами
29.02.2016 08:59
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Едно време възрастните се налагаха пред нас,такива бяха времената. Сега вече рядко готвим супи.
29.02.2016 00:43
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Домашното месо няма нищо общо като вкус и аромат. Моята баба слагаше и воденичката и ориз във супата.:)Крака не винаги защото някой от нас не искаха.Като се изстуди се желира.
29.02.2016 00:32
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Едно време като бях малка през ваканциите на село много я ядяхме тази супа,дори добавяха към дреболиите и пилешките крака и част от пилето.Бульона ставаше жълтеникав с уникален аромат и страшно вкусен.
Сега с пилетата от магазина никога няма да я докарам с този вкус
29.02.2016 00:26