Начин на приготвяне
В тенджера се поставят парчета пилешко месо, нарязани на кубчета картофи, морков и лук. Връзката магданоз се връзва с конец и се пуска в тенджерата. Заливаме с топла вода и слагаме на котлона да се вари с малко сол.
Отпенва се с решетъчна лъжица. Свареното месо се изважда и се обезкостява, магданозът се изважда, вече си е пуснал аромата.
Връщаме тенджерата на котлона с месото в нея и зеленчуците, добавя се начупеното фиде, нарязан на ситно домат и се вари още 10 минути. Сипваме куркумата, черен пипер и сол на вкус.
Разбива се жълтъкът с прясното мляко и сипваме на тънка струя, като се разбърква. Изключваме котлона и супата е готова. Пилешката супа се сервира поръсена с нарязан ситно магданоз.
Супата от домашно пиле с куркума е уникално вкусна.