Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Гювеч»Агнешко с арпаджик и бяло вино в гърне

Агнешко с арпаджик и бяло вино в гърне

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Агнешко с арпаджик и бяло вино в гърне1 / 2
06/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • моркови - 3бр.
  • целина - 1 парче
  • домати - 3 бр.
  • магданоз - 1 вр.
  • масло - 2с.л.
  • зехтин - 3с.л.
  • бяло вино - 250 мл
  • бульон - 250 мл зеленчуков
  • арпаджик - 30 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • джоджен
  • риган
  • черен пипер
  • сол
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете морковите на колелца, целината - на кубчета, чесъна - на ситно, обелете и цепнете леко дребните лукчета и ги запържете заедно в кравето масло.

Когато поомекнат, добавете ситно нарязаните магданоз, риган и джоджен, пържете още няколко минути и овкусете сместа с черен пипер и сол.

Отделно запържете в сгорещения зехтин нарязаното на порции и оваляно в брашно агнешко месо и също леко го поръсете с черен пипер и сол.

На дъното на гърнето разположете първо зеленчуците, върху тях подредете месото и върху него - обелените и ситно нарязани домати.

Залейте с виното и бульона, добавете дафиновите листа и похлупете съда. Сложете го във фурната и задушавайте на умерен огън до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: