Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Гювеч»Заешко с маслини и босилек в гърне

Заешко с маслини и босилек в гърне

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Заешко с маслини и босилек в гърне1 / 2
05/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • чушки - 4 бр. червени
  • чери домати - 500 г.
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1 бр.
  • маслини - 150 г. без костилки
  • босилек
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • олио - 6 с.л.
  • брашно - за овалване
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистените от семенниците чушки на пръстенчета и ги запържете в половината сгорещено олио заедно със ситно нарязания лук. Намалете силата на огъня и ги оставете още известно време, за да омекнат добре.

В останалото олио запържете месото на заека, който сте нарязали на порции и оваляли в брашно и пържете до златисто. Добавете ситно нарязаните чесън и листа от босилек, целите доматчета и маслините. След десетина минути свалете от огъня и смесете с изпържените лук и чушки.

Овкусете със сол и черен пипер и прехвърлете в гърне.

Налейте виното, похлупете гърнето и го сложете във фурната.

Гответе на бавен огън до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: