Праскови с мед

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2102k3
14/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Надяваме се един ден да открием къде расте това дърво с тези вълшебни праскови, а дотогава ще си ги приготвяме по старомодния начин - по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • олио - 2 к. ч.
  • мед - 2 к. ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • карамфил - 1 ч.л.
  • брашно - 350 - 400 г
  • мармалад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата хубаво и към тях прибавяме олиото, меда, содата, канелата, карамфила и брашното.

От полученото тесто правим топчета и ги нареждаме в тава, намаслена с олио.

Печем сладките прасковки в умерена фурна. Щом са готови, ги слепваме с мармалада две по две.

Забележка: Ето и нагледно как да си приготвите празнични прасковки стъпка по стъпка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: