Прасковки

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Прасковки1 / 8
16/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
30
"По-вкусни и сочни дори и от истинските - прасковките от нашето детство"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 250 г
  • захар - 300 г
  • кисело мляко - 200 г
  • ванилия - 1 прахче
  • амонячна сода - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - около 1 кг, за средно твърдо тесто
  • За крема
  • шипков малмалад - 1 бурканче
  • масло - 1/2 пакетче
  • захар - кристална за овалване
  • сладкарска боя - жълта и червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите се меси тесто, оформят се малки топчета, подреждат се върху хартия за печене и се пекат за 10-15 минути.

Кремът се приготвя, като мармаладът се разбие с мекото масло.

Изстиналите сладки се слепват с крема.

Потапят се последователно в купички с топла вода, в която има разтворена кулинарна боя - жълта и червена.

Овалват се в кристална захар.

Рецептата за сладки прасковки е изпълнена. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Топят се като бонбонки в устата на моят син.
06.05.2016 13:36
1