Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козунак по мъжки

Козунак по мъжки

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167383131623
Козунак по мъжки
Снимка: Кристина Черникова
1 / 2
01/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
160 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 150 - 180 мл
  • портокалов сок - 50 мл
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 100 мл
  • брашно - около 650 г
  • мая - 1 пакетче, суха
  • стафиди - 1 шепа
  • лимонови резенки - 1/2 пакетче
  • кафява захар - 150 г
  • бадеми - 2 с.л. филирани, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В контейнера на хлебопекарна се поставят олиото, прясното мляко, маята и всички останали продукти (без брашното). Машината се включва на програма за месене на тесто и след това, при вдигнат капак, постепенно се изсипва брашното.

Щом всичкото брашно се сложи, капакът се затваря и се изчаква, докато програмата свърши. След това машината се включва на програма за бърз хляб и козунакът се пече около 40 минути, като след първите десетина минути се поръсва с бадеми. След като програмата приключи, се вади и се завива с чиста кърпа.

Бележка: Ако предпочитате козунакът да е по-изпечен отгоре, след изваждането му от машината, го запечете за кратко във фурна на горен реотан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: