Мариновани свински шишчета на скара

03/05/2016
Наталия Петроваот Наталия ПетроваГотвач 2x
"Чудесна идея за скара, а как ухае само ..."
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 975
  • Преглеждания за месеца1429
  • Преглеждания за седмицата107
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • чушки - 5 - 6 бр. червени
  • лук - 5 малки глави
  • За маринатата
  • соев сос - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • лук - 1 голяма глава
  • черен пипер
  • червен пипер
  • захар
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си 10 дървени шишчета. Маринатата приготвяме, като в купа с капак сипваме соевия сос, водата, малко чубрица, черен и червен пипер, щипка захар и сока от главата кромид лук (настъргваме или смиламе лука и след това го изстискваме) и разбъркваме.

Месото се нарязва на хапки и се сипва в маринатата, оставя се да престои за поне 2 часа. След като месото се е мариновало, почистваме чушките, нарязваме ги на парчета и ги слагаме при месото.

Лука също го почистваме, режем главичката на две и я слагаме при месото, разбъркваме и започваме да набождаме на шишчетата.

Редуваме месо чушка и накрая едно парче лук. Печем на загрята скара (не много силна) като завъртаме шишчетата да се изпекат от всички страни.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

цветослава киркова
Изглеждат много апетитно ,все едно казват , изяж ме !
1
0
Гергана  Георгиева
Тези шишчета много ми харесват :-)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв