Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Лесен пухкав кекс

Лесен пухкав кекс

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Лесен пухкав кекс1 / 2
25/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
"Интересно предложение за вкусен кекс без набухвател Готови ли сте за предизвикателството"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 7 с.л.
  • вода - 7 с.л.
  • какао
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме с миксер петте яйца и захарта в продължение на 7 минути. Добавяме олиото и водата.

Прибавяме постепенно пресятото брашно и бъркаме до получаването на много гъста смес. Добавяме какаото и разбъркваме добре.

Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса. 20 минути отдолу и след това отгоре. Проверяваме с клечка за зъби дали е готово.

Украсяваме с пудра захар или течен шоколад!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
529
420
39
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Софи
Софи
20 минути се пече отдолу и после се включва цялата фурна така ли?
17.07.2012 14:20
Милан
Милан
ми според мен за такъв кекс - около 2 с.л. са достатъчни
16.07.2012 14:01
stelii
stelii
а колко какао се добавяя :)
16.07.2012 13:38
Ива
Ива
Кексът стана много вкусен,само че вместо какао го намазах с шоколад отгоре и стана чудесен. Благодаря за рецептата.
27.06.2012 17:19
Мирко
Мирко
ми като ви пресяда, хапвайте го с кафе или мляко :D
27.06.2012 16:40
Pavela
Pavela
малко пресядаше но стана много вкусен
26.06.2012 16:29
Милена
Милена
май не:)
22.06.2012 13:32
Цветелина
Цветелина
Понеже видях че бакпулвер/или сода липсват....Не се ли слагат в този вид кекс?!
22.06.2012 12:26
Ина
Ина
Кекс-а става страхотен. У дома изчезва за минути :)))
07.04.2012 13:27
Ирена
Ирена
Много мек и сполучлив, но малко се препече отдолу.
30.03.2012 16:14
Златомира
Златомира
Чудесен става кекса... с чаша мляко върви идеално :)
10.01.2012 19:18