Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста със спанак и пармезан

Паста със спанак и пармезан

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Паста със спанак и пармезан
Снимка: Тодорова
1 / 2
12/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-5
"Хиляди са луди по тази паста с нежен аромат и великолепен вкус - опитайте и ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • макарони - 1 пакет
  • спанак - 350 г
  • брашно - 1 ч.л.
  • масло - 1 ч.л. чисто
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сметана - 2 с.л. заквасена
  • пармезан - настърган, за поръсване
  • кашкавал - 200 г
  • бял пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • захар - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните, след което ги отцедете и изсипете в намазнена тава. В тенджерка загрейте маслото и задушете за 2 минути спанака. Бъркайте, поръсете с брашното, а щом се запържи добавете прясното мляко.

След 3 минути добавете и разбъркайте със сметаната. Щом клокне, прибавете подправките и малко захар.

С приготвения спаначен сос заливаме макароните, поръсваме с пармезан и кашкавал обилно и слагаме да се пече до апетитен загар в предварително загряна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка: