Начин на приготвяне
Тези милинки ги работих с миксер и с голямата бъркалка за тесто.
В брашното се прибавя маята, разбърква се и се добавя топлото прясно мляко, зехтин, сол, захар.
Оформя се хубава топка меко тесто, което се оставя да втаса на топло до увеличаване двойно на обема. От втасалото тесто се откъсват топки и се нареждат една до друга в добре намаслена тавичка. Оставят се отново да втасат за около 30 минути.
Заливат се със заливката и се пече на 170-180 градуса за около 40-45 мин.
Забележка: Предварително измервам топките тесто на канатрче - по 100 г всяка. Тавичката ми е с размер около 22-24 см.
В заливката 2-те с.л. вода са малко и затова добавих около 50-70 мл вода. Тя трябва да е гъста, но и едновременно да може да покрие топките тесто.
Не съм ползвала брашно, а галета, по-хрупкава става заливката.
Милинките с галета са много вкусни!
Източник: Вкусно с Йоли