Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Класическо зеле със свинско

Класическо зеле със свинско

Лидия - ГериЛидия - Гери
Готвач
2571k3731k1
Класическо зеле със свинско1 / 7
25/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зеле - 1 голяма зелка,
  • свинско месо - 500 г
  • доматено пюре
  • олио
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се почиства, нарязва се на парчета, посолява се, намачква се леко и се запържва в мазнина.

Към него се добавя доматеното пюре /около 3 лъжици/, предварително нарязаното на късове и запържено до полуготовност свинско месо, сол, червен пипер, черен пипер.

Сипва се около 2 чаши вода и малко мазнина и се вари до готовност. Накрая се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Аз знам от моята майка,че се добавя и съвсе малко лимонена киселина,за да не сладнее много зелето.Но това вече е въпрос на вкус.
26.06.2016 13:37
1
Стан Ой
Стан Ой
Тази рецепта ме върна в детските ми години .Баба ми едно време точно така го правеше зелето ама слагаше и малко масчица, та ставаше трепач. А сега никой не го готви така, младите все искат да им е диетично, та му забравихме вкуса.
26.06.2016 13:33
4