Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Сиропиран кекс с прясно мляко

Сиропиран кекс с прясно мляко

Сиропиран кекс с прясно мляко
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
05/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Сиропиран кекс с прясно мляко, който си похапваме през ден или два - и всички наоколо го опитват"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр
  • захар - 1 ч ч
  • олио - 1 - 2 ч ч
  • какао - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 3 - 4 ч ч + 2 с.л. пълнозърнесто брашно
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • заливка
  • шоколад - 50 г разтопен
  • масло - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • звездички - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркват се яйцата, захарта, олиото, какаото и прясното мляко на кексова смес. Отделя се една чаша, с нея се сиропира кексът.

После се прибавят двата вида брашно с бакпулвера и разбъркваме на гладка смес Печем блат в загрята фурна, в тавичка върху хартия за печене.

Изважда се и след 5-10 минути се надупчва с вилица. Залива се с отделената смес. Приготвя се втора заливката, като се смесят разтопения шоколад, маслото и лъжица прясно мляко.

Поръсваме с кокос или звездички. Оставя се да се охлади и после се нарязва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тодорова
Тодорова
Кога се залива с втората заливка?
24.04.2021 14:47