Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб Чорба»Чорба от фасул без червен пипер

Чорба от фасул без червен пипер

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Чорба от фасул без червен пипер
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
06/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • боб - 250 г почистен и накиснат от вечерта
  • лук - 1 бр
  • чушки - 1 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • олио - 1/2 к.ч. или повече на вкус
  • джоджен - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцеждаме боба от водата, в която сме го накиснали, наливаме нова вода и кипваме. Отново изливаме водата и наливаме чиста топла вода.

Слагаме да се вари, като прибавяме и нарязаните лук, пиперка и пресен джоджен. Овкусяваме с черен пипер на вкус и наливаме 1/2 каф.чашка олио или малко повече.

Варим чорбата до готовност- хубаво да се свари фасулът, като няколко минути преди да свалим от котлона посоляваме на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: