Свински опашки на фурна

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Свински опашки на фурна
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
19/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4
"Тази рецепта не е за вегани! Тя е за истински разбирачи и за онези от вас, които вече отиват да си отворят една бира Наздраве!"

Необходими Продукти

  • свински опашки - 1 кг
  • сол
  • черен пипер - 6 - 8 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 1 гл.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. кайенски
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинските опашки на парчета и ги запържете, като прибавите в мазнината скилидки чесън (2-3 бр).

След това ги прехвърлете в тенджера под налягане (или обикновена), налейте вода, колкото да ги покрие.

Прибавете пипера на зърна, дафиновия лист и сол. Затворете тенджерата и варете около час/час и половина.

Охладете тенджерата, отворете и извадете внимателно опашките. Подредете ги в тавичка и ги поръсете с трите вида пипер. Добавете цели скилидки чесън и ги поръсете с малко олио.

Печете на 200 градуса за около 35 минути.

Сервирайте биреното мезе с нарязан на шайби лук и листенца магданоз.

Свинските опашки на фурна са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Здравейте, може да е глупаво но защо първо да ги запържваме и после да ги варим.
31.10.2023 13:58
1
Илияна Димова
Илияна Димова
изглеждат много апетитно, не сме консумирали , иначе ушички редовно хапваме
25.07.2016 07:43
Нина Иванова Иванова
Нина Иванова Иванова
Щом ми се приядоха свински опашки няма какво да говорим за рецептата и снимката ;) Всъщност никога не съм яла опашки, и ми заприличаха на уши като ги погледнах.
24.07.2016 17:52
1