Начин на приготвяне
Нарежете свинските опашки на парчета и ги запържете, като прибавите в мазнината скилидки чесън (2-3 бр).
След това ги прехвърлете в тенджера под налягане (или обикновена), налейте вода, колкото да ги покрие.
Прибавете пипера на зърна, дафиновия лист и сол. Затворете тенджерата и варете около час/час и половина.
Охладете тенджерата, отворете и извадете внимателно опашките. Подредете ги в тавичка и ги поръсете с трите вида пипер. Добавете цели скилидки чесън и ги поръсете с малко олио.
Печете на 200 градуса за около 35 минути.
Сервирайте биреното мезе с нарязан на шайби лук и листенца магданоз.
Свинските опашки на фурна са много вкусни.
Коментари