Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня със сирене и спанак

Лазаня със сирене и спанак

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367752017852
11/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ароматна вегетарианска лазаня, която ще искате непременно да опитате"

Необходими Продукти

  • За плънката
  • спанак - 1 кг
  • сирене - 500 г
  • кашкавал - 200 г
  • черен пипер - 1 ч.л
  • За бешамела
  • прясно мляко - 1 л
  • брашно - 300 г
  • масло - 150 г
  • кори за лазаня - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се бланшира във вряща, подсолена вода за кратко, след което се отцежда и се охлажда. Към него се добавят сиренето, черният пипер и кашкавалът. В тенджера се налива млякото и се оставя да заври.

В друг съд се разтопява маслото и към него постепенно започва да се добавя брашното при непрекъснато бъркане. Когато е готово и млякото е завряло, двата компонента се смесват при постоянно бъркане.

Когато бешамелът е готов, малка част се сипва в плънката и се обърква добре. В тава се сипва малко от соса на дъното и се подреждат ред кори, след това се слага от плънката.

Така се редуват ред кори, ред плънка. Накрая се завършва с кори и бешамел. Наръсва се с кашкавал и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: