Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Шоко кейк с тиквички

Шоко кейк с тиквички

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Шоко кейк с тиквички
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
31/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Шоколадова бомба, много сочен и сладък десерт, който горещо препоръчвамe!"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • какао - 3/4 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л бикарбонат
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 к.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • яйца - 4 бр
  • олио - 1и1/2 ч.ч.
  • тиквички - 3 ч.ч. настъргани
  • орехи - 1 ч.ч. млени
  • за ганаш
  • шоколад - 200 г млечен
  • сметана - 200 мл течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарендайте тиквичките и ги поставете в цедка, да се отцеди водата им за 30 мин, след това с ръка ги стиснете и изстискайте.

Пресейте брашното в купа заедно с какаото, канела, бакпулвера, солта и содата.

В друга купа разбийте яйцата със захарта до кремообразна смес и добавете олиото.

Сложете орехите при брашното и сипете яйчената смес. Разбъркайте всичко със дървена лъжица или шпатула до пълното поемане на брашното, като се стремите да няма бучки. Добавете тиквичките и отново разбъркайте.

Намажете тава с диаметър 32 см с малко олио и поръсете с брашно. Може да сложите и хартия за печене.

Изсипете сместа в тавата и сложете в загрята фурна на 170 градуса. Печете около 50 мин до суха клечка. Извадете и оставете да се охлади.

Направете ганаш за покриване на сладкиша, като в тенджера загреете сметаната и преди да кипне, я махнете от котлона.

Натрошете шоколада и сложете в горещата сметана, изчакайте минута да се разтопи и разбъркайте до получаване на шоколадова маса.

С този ганаш покрийте кейка и поръсете пожелание с орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталия Петрова
Наталия Петрова
Никога не съм приготвяла десерт с тиквички,звучи много екзотично,май ще трябва да опитам защото определено изкушава с вида си.
31.08.2016 20:28
1