Начин на приготвяне
Нарендайте тиквичките и ги поставете в цедка, да се отцеди водата им за 30 мин, след това с ръка ги стиснете и изстискайте.
Пресейте брашното в купа заедно с какаото, канела, бакпулвера, солта и содата.
В друга купа разбийте яйцата със захарта до кремообразна смес и добавете олиото.
Сложете орехите при брашното и сипете яйчената смес. Разбъркайте всичко със дървена лъжица или шпатула до пълното поемане на брашното, като се стремите да няма бучки. Добавете тиквичките и отново разбъркайте.
Намажете тава с диаметър 32 см с малко олио и поръсете с брашно. Може да сложите и хартия за печене.
Изсипете сместа в тавата и сложете в загрята фурна на 170 градуса. Печете около 50 мин до суха клечка. Извадете и оставете да се охлади.
Направете ганаш за покриване на сладкиша, като в тенджера загреете сметаната и преди да кипне, я махнете от котлона.
Натрошете шоколада и сложете в горещата сметана, изчакайте минута да се разтопи и разбъркайте до получаване на шоколадова маса.
С този ганаш покрийте кейка и поръсете пожелание с орехи.
Коментари