Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Пълнозърнест шоколадов кейк с тиквички и бадеми

Пълнозърнест шоколадов кейк с тиквички и бадеми

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Пълнозърнест шоколадов кейк с тиквички и бадеми
Снимка: Росица Петрова
1 / 7
15/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Има ли желаещи на момента да приготвят този шоколадов сладкиш?"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кафява захар - 60 г
  • кокосово масло - 60 г
  • шоколад - 40 г (минимум 60% какао)
  • тиквички - 150 г
  • брашно от рожков - 2 с.л.
  • брашно от лимец - 140 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • бадемова есенция - 1 ч.л.
  • бадеми - 50 г сурови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд на водна баня разтопете кокосовото масло и шоколада. След това оставете леко да се охлади.

Настържете една малка тиквичка на едро ренде без да я белите.

В друг съд разбийте яйцата и захарта. Прибавете на струя шоколадовата смес, като бъркате непрекъснато.

Пресейте брашното от рожков, лимецовото брашно и бакпулвера и ги добавете на части към сместа. Ще се получи много гъсто тесто.

Накрая добавете настърганата тиквичка и есенция бадем. Разбъркайте сместа до хомогенност.

Намажете правоъгълна тава с размери 15х20 см с малко меко масло и сипете кейковата смес. Отгоре наредете няколко сурови бадемови ядки.

Сложете шоколадовия сладкиш в загрята фурна на 180 градуса и печете 35-40 минути до суха клечка.

След изпичане извадете от формата и охладете върху решетка.

Пълнозърнестият шоколадов кейк с тиквички и бадеми е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: