сряда, 10 февруари

Пълнен шаран за Никулден

От Роси ТрифоноваИноватор / Автор06/12/2011
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции8-10
Изпрати Пълнен шаран за Никулден
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо46 372
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Продукти

  • шаран - 2 - 3 кг
  • лук - 500 г, може и праз
  • домати - 200 г + 1 с.л. доматено пюре
  • моркови - 100 г
  • кисели краставички - 120 г
  • гъби - 200 г стерилизирани, може и пресни
  • яйца - 2 броя твърдо сварени
  • орехи - 100 г, леко натрошени
  • вино - 50 - 100 мл бяло
  • соев сос - 10 г
  • олио - 100 мл
  • магданоз - 1/3 връзка, накълцан
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • универсална подправка - за риба
Сготви+2 точки
Бъди първият, който ще ползва новата опция тук.

Приготвяне на Пълнен шаран за Никулден

Почистете шарана от вътрешности, хриле и люспи, осолете го хубаво и го оставете да престои за 1-2 часа така. По желание после може да го измиете, за да не е прекалено солен.

През това време пригответе плънката. Загрейте по-голямата част от мазнината и запържете за кратко орехите, Добавете накълцаните ситно лук или праз, щом леко омекне - ситно нарязаните моркови, почистените и ситно нарязани гъби и накрая дребно нарязаните домати.

Щом поомекнат се добавят подправките. Оставете течността от плънката да се изпари и махнете от котлона. Разбъркайте със ситно нарязаните кисели краставички, натрошените яйца и соевия сос. Накрая се прибавя и прясно скълцан магданоз.

Напълнете шарана с тази смес и го зашийте. Сложете го в намазнена тава, върху кръгчета лук, за да не залепне при печенето. Полейте шарана с бялото вино, намажете го леко с мазнина, а ако ви е останала плънка, я разпределете в тавата около него.

Долейте и малко топла вода, покрийте с фолио тавата и сложете да се пече в умерена фурна за 45 минути до 1 час. След това махнете фолиото и запечете до приятен и лек загар.
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
3.9 от 34 Гласа

Отзиви (2)

Най-новитеНай-добритеНай-лошите
0
0
Отговор
хАх

2012-12-06, Оценка 5.0 от 5 за Пълнен шаран за Никулден

Защо са премахнати предходните коментари?
0
0
Отговор
До УМНИЯ

2012-12-06, Оценка 5.0 от 5 за Пълнен шаран за Никулден

Виж какво умно човече, НИЕ не сме казали, че не ни харесва, разбра ли ... или мозъчето ти се е кефило на простотията НИ и въобще не е направило връзка с главния, че не сме казали нищо против рецептата. Въпросът беше за възможността за копиране и латиницата! Ако искаш зачети още веднъж коментарите, за да ти се разясни!

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Вкусна и бърза рецепта за Пълнен шаран за Никулден. Намери ли това, което търсиш? Разгледай другите ни специалитети за Пълнен шаран за Никулден. Изпитани рецепти от българската и интернационална кухня. Съвети как да приготвим Пълнен шаран за Никулден в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.