Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени Хлебчета»Хлебчета-балончета с маслини, шунка и кашкавал

Хлебчета-балончета с маслини, шунка и кашкавал

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Хлебчета-балончета с маслини, шунка и кашкавал
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
21/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Обзалагаме се, че ще изядем тези вкусни хлебчета-балончета преди да сте успели да запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • брашно - около 600 - 650 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • яйца - 2 бр.
  • мая - 20 г
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • за ароматното масло
  • масло - 125 г
  • олио - 1 с.л.
  • чесън - на прах
  • риган
  • мащерка
  • за плънката
  • маслини - 10 - 15 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • шунка - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта в топлото прясно мляко. Пресейте брашното и към него добавете солта, леко разбитите яйца, олиото и маята. Замесете меко тесто.

Оставете да се отпусне за 10-15 минути. От полученото тесто накъсайте топчета колкото орех.

Нарежете кашкавала и шунката на кубчета.

Маслините обезкостете и нарежете на лентички. Разтопете масло, добавете олиото и подправките.

Във всяко топче сложете по едно кубче кашкавал. Оваляйте го в ароматното масло и поставете в намаслени форми за мъфини.

Във всяка формичка сложете по 4-5 топчета. Поръсете ги с нарязаните шунка и маслини.

Оставете да втасат около 30 минути и печете хлебчетата на 200 градуса около 30 минути.

Хлебчетата-балончета с маслини, шунка и кашкавал са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: