Лакомки

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Лакомки
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 4
08/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
16 бр.
"Има причина да ги наричат лакомки, опитайте и всичко ще ви се изясни"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 в.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • кашкавал - 1 в.ч.
  • брашно - 2 в.ч.
  • кренвирши - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете кашкавала на ситно. Нарежете кренвирша на малки кубчета.

Сложете киселото мляко в подходяща купа, добавете сол, захар и сода, и разбъркайте.

След това добавете кашкавала и брашното по малко и отново разбъркайте.

После от тестото с мокри ръце откъснете топчета, сложете малко от нарязания кренвирш и отново оформете топчета, като леко ги сплескате с длани.

Наредете ги в леко намаслена тава и ги изпечете във фурна на 180 градуса. А тези, които обичат пърженото, могат да изпържите лакомките в сгорещено олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: